Nieuwe Nissan Micra

nissan micra 2014De nieuw Nissa Micra is helemaal af. Zo heeft de Nissan Micra een nieuwe achterbumper gekregen met een bijgekleurd achterkleppaneel. De energiezuinige led koplampen maken de Nissan Micra een bijzondere verschijnen en dragen bij aan de veiligheid en het brandstofverbruik. Uiteraard mogen een set 16 inch lichtmetalen velgen niet ontbreken. De nieuwe Nissan Micra maakt nu nog meer indruk.

Niet alleen is de Nissan Micra verrassend ruim aan de binnenkant maar heeft hij ook een chique uitstraling gekregen. De stoelbekleding en de portieren zijn afgewerkt met een suède-look. De armsteunen en portiergrepen zijn zilvergrijs afgewerkt. Het middenconsole is pianolak zwart. Kortom een frisse en chique vertoning.

 

I-Key

De I-key (Intelligent Key-System) is een intelligente sleutel welke draadloos in verbinding staat met de Nissan Micra. Hierdoor hoeft de sleutel niet meer uit de tas of broekzak gehaald te worden om de portieren te openen of de auto te starten. De portieren zijn voorzien van speciale schakelaars welke de deurvergrendeling bedienen indien de I-Key in de buurt is. Het starten gaat d.m.v. de startknop.

nissan aanmelden voor verkoop

De Nissan Micra heeft een multifunctioneel scherm gekregen welke belangrijke informatie weergeeft. Zo wordt er onder andere gemeld hoe het staat met het brandstof verbruik en wanneer er weer getankt moet worden. Ook de buitentemperatuur wordt hier op weergegeven. Indien er voor de optionele parkeerhulp wordt gekozen dan wordt  ook hier meer informatie geboden. De nieuwe Nissan Micra zit dus vol slimme ideeën.

nissanconnect 2.0NissanConnect 2.0

De NissanConnect 2.0 biedt een audio-infotainment systeem met geïntegreerde navigatie. Zo is er een USB aansluiting om muziek vanaf eigen bron te koppelen met de auto. Bluetooth mag uiteraard niet ontbreken voor het draadloos streamen van muziek en voor de handsfree belfunctie. De Google Send-To-Car functie zorgt ervoor dat u altijd up to date bent van de laatste route kaarten. Daarnaast biedt het 5,8 inch grote touchscreen meer belangrijke verkeersinformatie en POI’s. Zelfs het weer en lokale brandstofprijzen komen in beeld. Hiermee is de nieuwe Nissan Micra een stap verder dan haar concurrenten.

Nieuwe parkeerhulp

Het revolutionaire parkeerhulp systeem meet op voorhand al of u in de parkeerplek past of niet. Geavanceerde sensoren meten aan de zijkant van de auto de parkeerplek nissan micra parkeerhulpnaast u nauwkeurig op en geven u een teken of u hier goed inpast of niet.

De parkeersensoren aan de achterkant helpen u parkeer door de afstand tussen u en uw achterligger nauwkeurig aan te geven. Ook de kleine draaicirkel maakt het parkeren een stuk eenvoudiger. Ook een straatje keren gaat kinderlijkeenvoudig. De Nissan Micra heeft een draaicirkel van slechts 9,3 meter. Een stuk kleiner dan die van zijn concurrenten.

Lager verbruik

De CO2 uitstoot en het verbruik van de nieuwe Nissan Micra is opvallend laag met 95 g/kg uitstoot en een consumptie van 4,1 liter op 100 kilometer.

Het stat-stop systeem is standaard aanwezig op alle Micra DIG-S modellen. De motor slaat vanzelf af bij het stoplicht of in de file. Hierdoor wordt er meer brandstof nissan micra dig-s bespaart. Gemiddeld levert dit een besparing van 4% op. Zodra u weer de koppeling intrapt bij een handgeschakelde uitvoering start de motor weer meteen. Bij de automaat versie gebeurt dat wanneer het rempedaal weer opnieuw wordt ingetrapt.

DIG-S motoren

De nieuwe DIG-S motor met een inhoud van 1.2 liter levert maar liefst 98 pk. Daarnaast zijn de ecoprestaties van de DIG-S motor vergelijkbaar met een dieselmotor zonder daar meer voor hoeven te betalen. Met deze bijzondere technologie hoeft er dus geen vermogen te worden ingeleverd en leidt direct tot een zuiniger verbruik.

Veiligheid

Bij de Nissan Micra staat veiligheid voorop. Diverse veiligheidssystemen maken de Nissan Micra dan ook een bijzonder veilige auto. Zo zijn er standaard 6 airbags aanwezig welke maximale veiligheid bieden. Het ABS en ESP systeem helpen de auto sneller stil te staan tijdens het remmen. Ook TCS (traction control) voorkomt dat wielen hun grip verliezen tijdens het optrekken. Ideaal voor natte omstandigheden.

nissan micra achterbankEfficiënte ruimte

Ook al is de Nissan Micra compact aan de buitenkant, hier merk je weinig van aan de binnenkant. Er zijn veel slimme opbergvakken gemaakt zodat alles in de Micra een vaste plek kan krijgen. Hierdoor hoeven geen losliggende voorwerpen meer aanwezig te zijn.

De bagageruimte kan vergroot worden door de achterbank neer te klappen. Hier wordt een mooie vlakke laadvloer gecreëerd welke 1132 liter aan ruimte biedt. Verrassend veel voor een kleine auto.


Nissan verkopen?

Binnen 24 uur weet u wat hij echt waard is!

nissan verkopen

 

4/5 - (8 stemmen)
Updated: 5 november 2018 — 15:38