Nieuwe Nissan Leaf

nissan-leaf

Nissan Leaf, een frisse elektrische auto…

dashboard leafDe Nissan Leaf is een elektrische auto met een mooi, modern en vriendelijk uiterlijk en is verrassend praktisch. De strak vormgegeven hatchback is een echte auto van nu en is helemaal compleet.

 

Stad en snelweg

De Nissan Leaf is vooral geschikt in de stad omdat hij geen uitstoot heeft en geen hele lange afstanden kan overbruggen zonder bij te laden. Volledig bijladen duurt ongeveer 10 uur zonder snellader. De Nissan Leaf kan overigens prima op de snelweg kan goed erg goed meekomen in het verkeer. De acceleratie doet zich zeker niet onder voor een normale brandstofmotor. Als vakantieauto is de Leaf wat minder geschikt omdat bijladen daarvoor te lang duurt. Optioneel is een zonnepaneel waarmee de accu een klein beetje bijgeladen kan worden wanneer de auto geparkeerd staat. Een snellader kan de accu in een half uur tijd weer tot 80% vullen. Daarvan zullen we er in de toekomst steeds meer van zien.

Met een volle acculading kan de Nissan Leaf een afstand van 175 km overbruggen. De elektromotor kan 108 pk leveren bij 280 Nm en is niet alleen krachtig maar ook snel.

nissan aanmelden voor verkoop

Stil, ruim en high tech

De Leaf is verrassend ruim en biedt aan 5 volwassenen veel ruimte waardoor het een ideale gezinsauto wordt. Wel is het zo hoe harder je rijdt en hoe meer de auto belast wordt, hoe sneller de accu’s leeg raken.

opladen-voorkant-leafVerrassend stil is de Nissan wel omdat er geen verbrandingsmotor aanwezig is. Je kunt de banden horen tijdens het rijden en het verkeer om je heen maar voor de rest produceert de auto geen geluid.

Ook binnenin is de high tech waarneembaar. Het instrumentenpaneel is volledig digitaal en biedt alle belangrijke informatie. Er is een navigatiesysteem en een achteruitrijd camera aanwezig om zonder schade in te parkeren. Er zijn vele opties standaard welke de Leaf nog luxer maken. Denk hierbij aan een standaard usb poort, Bluetooth verbinding met de radio, een lichtsensor zodat de lichten automatisch gaan branden als het schermt of als u een tunnel inrijd, een regensensor welke de ruitenwissers automatisch bediend en een cruise control welke er voor zorgt dat de wagen een constante snelheid kan rijden zonder het gaspedaal te hoeven intrappen. Dit spaart energie waardoor er weer minder vaak bijgeladen hoeft te worden.

Perfecte rijeigenschappen

De rijprestaties zijn verder indrukwekkend en doen zeker niet voor een normale auto onder. De Leaf rijdt, stuurt en accelereert fantastisch en is een volwaardige auto met alles er op en er aan. De Nissan Leaf heeft wel een prijskaartje van rond de 24.000 zonder de batterij en 30.000 met de batterij.

Nissan heeft nu ook een Flex pakket waarbij men de auto koopt maar de batterijen huurt. Zodoende is men goedkoper uit en de maandelijkse kosten van het huren van de batterijen is ook een stuk lager als dat men normaal kwijt is aan brandstof.

4.2/5 - (4 stemmen)
Updated: 5 november 2018 — 15:39